Leesbeesten

De leerlingen van het vierde leerjaar namen deze week deel aan PIRLS. PIRLS is een internationaal vergelijkend onderzoek naar leerprestaties in begrijpend lezen. Naast de leerprestaties doet men ook onderzoek naar hun attitudes ten opzichte van lezen. We zijn 1 van de 130 geselecteerde scholen om deel te nemen aan dit onderzoek, georganiseerd door KU Leuven.

Schoolorganisatie week van 29 maart tem 2 april

De lessen voor onze lagere afdelingen zijn volgende week geschorst. De lagere schoolkinderen hebben een extra vakantieweek. Toch krijgt elke leerling vandaag een oefenbundel mee naar huis met een mix van opdrachten. We moedigen hen aan om dagelijks een blaadje te maken. Wat we zeker verwachten is dat alle kinderen op de één of andere manier lezen tijdens de vakantie. Lezen kan ook leuk zijn als je op een tof leesplekje tijd maakt voor boek, een stripverhaal, … We voorzien noodopvang voor de kinderen van de lagere school. Deze communicatie werd gisteren reeds verstuurd. Voor de kleuters blijft de school gewoon open. Een specifieke communicatie hieromtrent vinden jullie in de brief hieronder.

Jeugdboekenmaand

Hebben jullie al fijne verhalen, strips, prentenboeken, gedichten… gelezen deze maand?Op deze website vinden jullie heel wat boekentips! https://www.jeugdboekenmaand.be/

Mondmaskers in derde graad.

Vanaf morgen, donderdag 18 maart, is het voor leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar verplicht om een mondmasker te dragen. Het is ook handig om steeds een extra mondmasker mee te brengen in de boekentas.

12 maart pyjamadag

Vrijdag 12 maart 2021 is het de Nationale Pyjamadag van Bednet. En onze school doet mee. Dit jaar is het thema dromen. Want ook zieke kinderen hebben dromen en die kunnen ze van thuis uit waarmaken. Bednet zorgt er namelijk voor dat ze mee zijn met de les en al de rest, zodat zij later sterk in hun schoenen staan. Daarom mogen de leerlingen op Pyjamadag verkleed naar school komen in pyjama, maar ook in hun droomberoep. Door mee te doen steunen we zieke kinderen en maken we Bednet meer bekend. Zodat ze nog meer kinderen kunnen helpen.

STIP IT en STOP IT!

Vanaf 5 tot en met 12 februari is het de Vlaamse week tegen pesten! Samen kiezen we kleur tegen pesten en inspireren we de kinderen om te zorgen voor een pestvrije omgeving! Onze vlaggen hangen alvast op!